Kültür Buluşması'nda ülkemizin tüm güzellikleri 3 gün boyunca Sancaktepe 'deydi

 Kültür Buluşması'nda ülkemizin tüm güzellikleri 3 gün boyunca Sancaktepe 'deydi


Sancaktepe Belediyesi ve ilçe STK’ların ortaklaşa organize ettiği ve birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı“Sancaktepe Kültür Buluşması” Sancaktepe Meydan Park etkinlik alanında yapıldı

30 Eylül tarihinde başlayan ve bir çok ilin kendi yöresine ait ürünlerin, yöresel lezzetlerin katılımcılara sunulduğu  ve her akşam düzenlenen konserlerin olduğu etkinlik 2 Ekim Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırladı.

22 hemşehri derneğinin stantlarının bulunduğu buluşmada, yöresel ürünler, yemekler ve kıyafetler alana gelen ziyaretçilere tanıtıldı. Etkinlikte ayrıcan akşam düzenlenen konserlerle  halay ve horon oynanıp ve yörelere ait türküler söylendi.

 

Sancaktepe’de bulunan dernekleri buluşturarak güzel bir kültür şöleni yaşatılacağını belirten Başkan Şeyma Döğücü, "Sancaktepe’de bir ilki daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Belediyemiz ve STK’ların ortaklığında kültürlerimizi bir araya getirerek kaynaştırmak adına hemşehri dernekleri buluşmasının ilkine imza attık. Amacımız bu buluşmayı her yıl geleneksel hale getirmek. Derneklerimizle  zaten sürekli iletişim halindeyiz. Bizler üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye her zaman hazırız. 3 gün boyunca süren buluşmamıza katılan dernek başkanlarımıza, yöneticilerine, vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim" dedi.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ