Şiir Festivali Yine Dolu Dolu Geçti

Şiir Festivali Yine Dolu Dolu Geçti

2012 yılından itibaren her yıl düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, bu sene de içerikleriyle dolu doluydu. Yurt dışı ve yurt içinden şairlerin katıldığı festivalde şiirler okundu, Filistin’e destek çağrısı yapıldı.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından 2012 yılında, uluslararası edebiyat ve sanat organizasyonu olarak başlatılan ve her sene belirlenen bir tema etrafında gerçekleştirilen İstanbulensis Şiir Festivali, 25-29 Mayıs 2021 tarihlerinde online olarak düzenlendi. Bu yıl Yunus Emre temasıyla düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, sekizinci senesinde de dünyanın farklı coğrafyalarından önemli isimlere ev sahipliği yaptı. Açılış konserinde sahne alan Yücel Arzen, Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini seslendirdi; İntifada eseriyle Filistin’e destek çağrısı yaptı. Ardından 26, 27, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde şairler online olarak şiirlerini seslendirdi. Aynı zamanda organizasyon kapsamında Türk şiirindeki tarihi ve sosyolojik arka planı, hem dilin hem de toplumun değişimiyle incelendiği 5 oturum düzenlendi. Meriç Dönük ve Hakan Dedeler’in sahne aldığı kapanış konseri ile festival sonlandı.

“Pandemi Döneminde de Kültür ve Sanat Faaliyetlerimizi Sürdürüyoruz”

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin festival kapanışında yaptığı değerlendirmede, “Pandemi şartlarında da kültür ve sanat organizasyonlarımızı sürdürerek bu yıl 8.sini düzenlediğimiz İstanbulensis Şiir Festivali’mizi iyi bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 20 şairimizin katılımıyla dolu dolu 5 gün yaşadık. Festivale katılan önemli isimlerimiz ile şiirin birleştirici gücünü hissettik. Yunus Emre’yi ve onun felsefesini daha iyi anladık. Dünyanın farklı ülkelerinden festivalimize katılan kıymetli şairlerimize, müzisyenlerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ