Abdulllah Ağırkan köşe yazısı

Abdulllah Ağırkan köşe yazısı


CIA Şefi James Woolsey ve Derin Bağlar
CIA Eski Direktörü James Woolsey Bodrum'da tatiller, kapalı toplantılar düzenliyor 2018’de ve bir takım karanlık kişilerde bu yapıyla iş tutuyor. Sezgin Baran Korkmaz da bu karanlık işlerin içinde şah değil ama at niteliğinde işlev görmekle görevlendiriliyor…

CIA Eski Şefi James Woolsey, Türkiye’de oyun kuruyor, adam devşiriyor, eski-kirli “sözde derin“ tiplerle iş kotarıyor ve kimsede ne oluyor yahu diyemiyor ne acayip bir durum değil mi?


James Woolsey ve Sezgin Baran Korkmaz’ın gayet samimi fotoğrafları var, bu görseller, ilişkiler neden hiç dikkate alınmadı?

Bodrum tatilleri, görüşmeler, gelen giden devasa büyüklükte paralar vb…


Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili hazırlanan iddianamede geçen "Büyükbaba" lakaplı kişinin eski CIA Direktörü James Woolsey olduğu ileri sürüldü. Kara para aklama suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında Utah eyaletindeki Salt Lake Bölge mahkemesi tarafından hazırlanan iddianamede Korkmaz'a 12 ayrı suçlama yöneltiliyor.


15 sayfalık iddianamade Sezgin Baran Korkmaz'ın, 'Kingston kardeşler' ve Lev Aslan Dermen’le kurulan şebekenin ABD'yi dolandırarak elde ettiği yaklaşık 470 milyon doların 133 milyon dolarını çeşitli işlemlerle akladığı belirtiliyor. 


Korkmaz'ın Kingston kardeşleri koruma vaadinde bulunurken dile getirdiği 'Büyükbaba' lakaplı bir kişiyle ilgili attığı mesajlar da iddianameye girdi. Korkmaz'ın cephesinden Şubat-Ağustos 2018 arasında atılan mesajlar şöyle sıralandı: 


"Bana bu konuda yardım etmek için Washington'dan emir aldın", "Selam, büyükbaba konuştu, her şey düzeldi", "Ama parayı göndermediğim için ceza verecek", "Yargıç iyi bir adam", "Büyükbabayı hayal kırıklığına uğratmayacak", "Az zaman kaldı", "Büyükbaba aradı, beş gün içinde halledilmesi lazım, son şans", "Büyükbabanın adamları burada." 


CIA eski Direktörü James Woolsey Sezgin Baran Korkmaz ile yakınlığı var. Hatta Paramount Otel’de kalanlar arasında" olduğu idea ediliyor. 


Yol geçer hanı mı memleket diye bağırası var insanın. Son iki yılda tosuncuklar, Thodex -kripto para ve diğer dolandırıcıların bu halkın cebine ve malına çöktüğü süreçte kimler üzerine düşen vazifeyi yerine hakkıyla getirmiyorsa bırakıp gitmelidir.

Devlet halkının can ve mal güvenliğini korumakla mükelleftir…


Bu işe talip yönetici ağır bir yüke taliptir. Bu işte başarısız kişide ceketini alıp gitmelidir ve bu şüphesiz soyluca bir tavır olur.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ