ATAŞEHİR'İN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

ATAŞEHİR'İN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Ataşehir ilçe başkanı İsmail Erdem bölge milletvekilleri ile birlikte basın  toplantısı düzenledi.
İstanbul milletvekili Erol Kaya ve Ravza Kavakçı Kan'ın katılımıyla gerçekleşen basın toplasında yerelden genele gündemdeki konular konuşuldu.
Yapılan basın toplantısında söz alan Ataşehir Ak parti ilçe başkanı  İsmail Erdem Ataşehir belediyesinin Ataşehiri' iyi yönetmediği açıkladı.  
Erdem,"Yerelde Ataşehir ve belediye uygulamaları hepimizi ilgilendiriyor. Burada oturan her komşumuzun yerelden beklentileri. Temizlik, çevre, sağlık, imar ve diğer konularda vatandaşların belediyeden beklentileri var. İmar konusu başta olmak üzere Ataşehir halkımızın yararına olacak her türlü hizmetin Alaşehirlilere ulaşması için belediye meclislerinde ve partimiz olarak her hizmette meclis üyelerimizle halkın yararına evet diyeceğiz. diyerek sözlerini şöyle sürdürdü,


"Ancak Ataşehir’i yönetenler her gün mazeret üzerine mazeret üretmeye devam ediyor.
Özellikle; Mimar Sinan, Yeni Çamlıca ve Mevlana'nın mülkiyet problemi var. Mahkemeler sürdü. Yıllarca devam etti. Ataşehir Belediyesi ihale yaptı, tapu sorununu çözeceklerini söylediler. Ataşehir belediye yönetiminin üzerinde yaptığı çalışma içi boş, yarın olmadı denilecek bir çalışma. Aradan 13 yıl geçti. Mülkiyet problemi çözülmedi. Bu kafayla çözülemez, denenmiş tekrar denenemez. Ataşehir belediyesi 13 boyunca maliye bakanlığı ve diğer bakanlıklarla görüşseydi şimdiye çoktan mülkiyet sorunu çözülmüştü. Çözülmemesinin nedeni ehliyet ve liyakat sorunu. Vatandaşın sorununu yaşamama sorunu. 13 yıldır problem var, ortada cenaze var bu cenaze kaldırılmaya cesaret edilemiyor.3 Mahallemizin hemen yanı başında Ferhatpaşa'da imar sorununu 13 yıldır çözüyoruz diyorlar. Son 2,5 yıldır Ferhatpaşa elden çıktı. Teneke ve baraka binalarla doldu. Bu bir ihbardır. Cumhuriyet Savcılığı Soruşturma açılmalıydı. İmara göre konut alanı, şuan ise orası depolama alanı. Bunun belediye deki sorumluları hesap verecek. Ataşehir belediye yönetimi bunun bedelini ödeyecek.

Ruhsatsız binalar var, kaçak yapılar var. İmarlı alana belediye yönetimi senelerdir göz yumarak kaçak binalar yaptırıyor. Bunun bir bedeli var. 2024 seçimlerinde eminim ki orada yaşayan halk bunun hesabını soracak. 
Aşık Veysel ve Mustafa Kemal imar planları ile bildiğiniz üzere komisyon başkanımız değişti. İmar komisyon başkanımız Ümraniye'den geldiği için iki mahallemizin imar sorununu biliyor. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının işi yavaştan alması, Ataşehir Belediyesi’nin takipsizlik sonucunda Kasım ayına kaldı. İBB Kasım meclisinde imar planlarını çıkarmış olacağız. İçerenköy - Küçükbak kalköy imar planları Kadir Topbaş döneminde çıkan 1/5000 lik imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi. Yine o dönemde iptal edilen imar planları Ataşehir Belediyesi’nin takipsizliği sonucunda bugünlere kadar sürecin uzamasına neden oldu. Yine aynı müdürlüğün işi yavaşlatması da süreci etkiledi. İçeren köy İmar Planları da ekim ayına yetişmedi.
 AK Parti Meclis grubu olarak kasım ayında sürecin takipçisi olarak çıkmasını sağlayacağız. Daha öncede ifade etmiştim; AK Parti Belediye Meclis grubu olarak Ataşehir ve İBB Meclisi’nde halkın ve kamunun yararına olacak her olumlu görüşün yanındayız. İmar planları sürecinde Ataşehir Belediye yönetimi acizlikten kaynaklı topu hep taca attı. Örnek mahallesi sağlık alanını gündeme getirmiştik. Sağlık alanını şimdi tekrardan satıldı. Kanun diyor ki; kamu yararına olan sağlık, okul, yeşil alan ve kültür alanı satılamaz. Yıllardır sağlık alanı olarak ayrılmış bu alanı belediye ne diye satar, hukuksuz olan, bu arsanın satışından kim sorumlu ise imzası olan memur ve bir numaraya kadar hepsi hesap verecek.  Arsa’nın edindiğimiz bilgiye göre; 25 milyon civarında satıldığını öğrendik. Hem alan kişi kendisine yazık etmiştir. Kamu alanı araziyi özeline ve mülkiyetine alamazsınız. Hem ihale eden, hem alan suça ortak oldu. Mahkemeden bu karar dönecek.
Gece kondu önleme bölgesindeki Ataparktaki daireleri şirkete devrettiler. Şirket üzerinden satacaklar. Kılıf buldular. Bunun; siyasi faturası var mı, halk vicdanında ve hukuki suçu var mı var!  Daireler heba olacak, kamunun elinden çıkacak. Belediye ve sorumlularla ilgili gerekli şikâyetlerimizi yapacağız. Ulaşım konusunda Ataşehir merkezi yok. Ataşehir'in ulaşım akslarının birleştiği bir mahallede yok. Yamalı bohça, mahalleleri birbirine kurulamayan bir hat yapısı var. Ataşehir’in henüz merkezi bir ulaşım planlaması yok. İBB Önceki yönetimlerince başlatılmış olan Dudullu  - Bostancı Metro Hattı ne zaman bitecek, bilen ve bilgi veren var mı yok! Sancaktepe'de bile önceki dönemlerde çalışması başlatılmış metro istasyonlarının üzerleri kapatılıyor.
Ataşehir Belediyesi yönetimine buradan soruyoruz, ulaşım sorununu ne zaman çözeceksiniz. İstanbul'un en dağınık, kirli ilçelerinden biri Ataşehir. Çevre ve insan sağlığı yok. Yenisahra – Barbaros mahallelerinin imar planları 2019 yılında çıkmıştı. AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda geçtiğimiz günlerde müteahhit firmalarla toplantı yaptık. Yapmıyorsanız bırakın, yapacaksanız başlayın dedik. Erenköy Gümrüğü alanında 2020 yılında özelleştirilmesi durumu söz konusu idi.
 Ataşehir’in merkezi bir hükümet konağı yoktu. Özelleştirme İdaresi ve yetkili bakanlıklarımızla görüşerek gümrük alanı içerisinde Hükümet Konağı, Millet Bahçesi, Okul Alanı, Cami Alanı ve diğer sosyal donatı alanlarıyla toplam 110 bin m2’lik alanı kamuya ayrılmasını sağladık. Bölgedeki trafik yükünü de düşünerek yeni yollarında açılmasıyla birlikte Kayışdağı Mahallesi rahat nefes alacak.Kayışdağı Ormanı sınırları içerisinde önceden ihale edilen bir yer vardı. Bu alanla ilgili gerekli girişimlerle bulunarak ihaleyi iptal ettirdik. Kayışdağı’na seçim döneminde vermiş olduğumuz bir sözümüz vardı. Teleferik ile seyir terası projemiz. Bu projemizle ilgili de önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile bir görüşmemiz olacak.
Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasında bulunan PTT lojmanlarının olduğu alanı da kapsayan 1200 yataklı yeni bir hastane için bakanlığımızda gerekli görüşmeleri yaparak, süreç takibimizde devam ediyor. Süreç karara bağlandığında bölge halkımıza hastaneyi kazandırmış olacağız.   Gümrüğün taşınmasıyla ilgili yeni yer tahsisi yapıldı. Ancak; gümrüğün belirli bir alanının imara açılmasındaki neden nimet – külfet dengesi. Yani evet, gümrük taşınıyor. Gümrüğün taşınması, yeniden yapılması bir maliyet, Ataşehir’e yapacağımız 110 bin m2’lik yeni kamusal alanda yapılacak yapılarda bir maliyet. Bu nedenle gümrük arazisindeki imara açılan noktada elde edilecek gelirle taşınma ve kamusal alan inşaatları tamamlanmış olacak. Planlarda en çok 20 kat olarak yazılmış ama burada emsaller baz alınarak yapılaşma yapılabilir. Esatpaşa’daki TOKİ Tapu mağdurlarıyla ilgili girişimlerimiz bulundu. Bu konuda arsa rayiç bedellerinin belirli bir düzeye çekilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Böylelikle halkımızın tapularına kavuşmalarını sağlayacak.
 İmar İskân Bloklarında 1’nci etapta inşaat çalışmaları başladı. 2’nci ve 3’nci etaplarında tahliyesi gerçekleşiyor. İnşaat süreçleri birbirini yakın takip edecek süreçlerde tamamlandığında etap etap veya toplu olarak anahtar teslimleri yapılacaktır. Site spor sahası ile ilgilide bakanlıklarda görüşmelerimiz oldu. Bildiğiniz üzere orada bir sağlık alanı var. Bu konuda da sağlık bakanlığı alanını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devri gerçekleşirse oradaki spor kompleksinin sürecini hızlandırmış olacağız.

İstanbul milletvekili Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, yapılan basın toplantısında  TBMM’de gerçekleştirilen görüşmeler, kooperatif kanunu, komisyon çalışmaları ve bütçe süreci ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.
Ravza Kavakçı Kan’a basın mensupları da yerel basın sorunları, hal alanındaki artan fiyatlar ve denetimler, Ataşehir’e yönelik yatırımlarla ilgili bir sorular sordu.  Ataşehir’e yönelik merkezi hükümet yatırımlarının takipçisi olduğunu belirten Ravza Kavakçı Kan, Ataşehir’in 17 Mahallesi’ne neler yapabiliriz bu konuda gerekli girişimlerimiz oluyor. Yatırımlar, denetimlerle ilgili süreci takip edeceğiz diyerek konuşmasını tamamladı. 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ