CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜMRANİYE MİLLET BAHÇESİ’Nİ AÇTI

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜMRANİYE MİLLET BAHÇESİ’Nİ AÇTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi’nin resmi açılışı için Ümraniye’deydi. Açılış töreni öncesi, Hacı Nusret Yıldırım Camisi’nde cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile birlikte gençlerle basketbol da oynadı.
 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Basketbol Oynadı

Açılış programı öncesinde cuma namazını Hacı Nusret Yıldırım Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Saray Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek, gençlerle sohbet etti. Ardından açılışını yapmak üzere Ümraniye Millet Bahçesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki gençlerle basketbol oynadı. Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

 

Ümraniye Millet Bahçesi Resmi Olarak Açıldı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın Nisan 2019’da göreve gelmesinin ardından sosyal donatı alanlarıyla eşsiz bir kalıcı eser haline getirilen Ümraniye Millet Bahçesi, pandemi dolayısıyla resmi olarak hizmete açılamamıştı. Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte millet bahçesinin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılış öncesi Başkan İsmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilere elektrikli araçla millet bahçesini gezdirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Ayasofya Cami İmamı Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an Tilaveti’nin ardından millet bahçesinin tanıtım videosuyla devam etti.

Açılış programında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanım, saygıdeğer misafirlerimiz. Belediyemiz ve tüm Ümraniye halkı adına, zat-ı alilerinize hoş geldiniz, safalar getirdiniz diyor, sizleri saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Halka hizmet hakka hizmet şiarıyla çıktığımız bu yolda, şu mübarek Cuma gününde, iki buçuk yılda yaptığımız hizmetleri zat-ı alilerinize sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Seçimde milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

 

“Ümraniye Millet Bahçemizi İlçemize Kazandırmaktan Kıvanç Duyuyoruz”

Başkan Yıldırım, “Bu güzide eseri yani Ümraniye Millet Bahçemizi ilçemize kazandırmaktan kıvanç duyuyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadarki kısa sürede, bulunduğumuz bu alanda 330 bin metrekarelik dev bir Millet Bahçesi projesini hayata geçirdik. En ince detaylarına varıncaya kadar tasarlanmış bu güzide eserle; zat-ı alinizden aldığımız enerji sayesinde Türkiye’de bir model oluşturmaya çalıştık” dedi.

“Projelerimiz Tamamlandığında Toplam 5 Millet Bahçemiz Olacak”

Başkan Yıldırım, “Hizmete geldiğimiz günden bugüne kadar, projelerden zaman zaman zat-ı alilerinizi bilgilendirip, talimatlarınız üzere: 4 yarı olimpik yüzme havuzu, 13 modern taksi durağı, 3 Aile Sağlığı Merkezi, 2 yeni semt karakolu, 380 araçlık zemin altı katlı otopark, Amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulmak üzere 3 yeni spor tesisi, 24 adet çok amaçlı saha, 5 okul inşaatı, 39 yeni mahalle parkı, 13 bin metrekarelik kapalı alana sahip sergi, fuar ve kapalı pazar yeri, 1 adet tematik hayvan parkı, 10 yeni cami ve 1 adet şehir meydanını ilçemize kazandırdık. Ayrıca; toplam yeşil alanı 1.200.000 metrekareye çıkaracak olan 2 yeni Millet Bahçesi’nin yapımına da devam ediyoruz. İnşallah projelerimiz tamamlandığında toplam 5 Millet Bahçemiz olacak” dedi.

Başkan Yıldırım, “Önümüzdeki süreçte tüm bu saydığımız projelere ek olarak; Gençlik atölyeleri, 2 Millet Kıraathanesi, 2 yeni Aile Sağlığı Merkezi, 1 olimpik yüzme havuzu, 5 yeni kapalı pazar yeri, 5 cami, 8 okul, 400 araçlık yeni otopark, 4 bölge parkı, 585 bin metrekare kurulu alana sahip, 24 ayrı branşa ev sahipliği yapacak olan spor köyü, yeni hükümet konağı ve emniyet müdürlüğü binası, Anadolu yakasının hepsine hitap edecek olan büyük bir kongre merkezi, halkımızın istifadesine sunulmuş olacak” dedi.

Sosyal projelerin de hız kesmeden devam ettiğine değinen Başkan Yıldırım, Akademi Ümraniye çatısında, Kültür ve Sanat, Kadın ve Aile, Gençlik ve Spor alanlarından, her kesime hitap eden faaliyetler düzenliyoruz. ‘İşim Var Okula Gidiyorum’ projemizle eğitim hayatını sonlandırmak zorunda kalan gençlerimizin, meslek öğrenmelerine imkan sunarak tekrar okulla buluşmalarını sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kaliteli giyim alışverişi yapabildikleri Gönülden Gönüle mağazamızı devreye aldık. Ümraniye esnafında geçerli olan ‘Destek Kartları’ ile 10.000’e yakın vatandaşımızın geçimine yardımcı oluyoruz. Yaşlı ve engelli komşularımıza yönelik hizmetlerimizle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza attık” dedi.

Başkan Yıldırım, “Eskişehir Mihalgazi Belediyemiz ile işbirliği yaparak hayata geçirdiğimiz ‘Tarladan Şehre Dayanışma Köprüsü’ projemizle üretim yapan Mihalgazili köylülerimizin ürünlerini aracısız ve komisyonsuz satın alarak ilçemizde bulunan 7000’e yakın ihtiyaç sahibi ailemize ücretsiz ve sürekli olarak dağıtmaya başladık. Her gün tam 250 ailemize dağıtım yapıyoruz. İnşallah bu projemiz çok kısa bir süre içerisinde yayılarak, Tüm Türkiye’de örnek bir çalışma olacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Yıldırım, “Desteklerini bizden esirgemeyerek, tüm bu projelerimizin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan; başta zat-ı alileriniz olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve ekibine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve ekibine, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu ve ekibine, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve ekibine, İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya ve ekibine, Ümraniye kaymakamımız Cengiz Ünsal’a, İstanbul il başkanımız Osman Nuri Kabaktepe ve teşkilatımıza, Ümraniye ilçe başkanımıza, Meclis üyelerimize, ayrıca başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve tüm mesai arkadaşlarımıza, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Hedefimiz, Allah’ın İzniyle 2023’te Zat-ı Alilerinizi Tekrar Cumhurbaşkanı Olarak Görmektir”

Başkan Yıldırım, “İki buçuk sene gibi kısa bir süre zarfında, Ümraniye’de yediden yetmişe, genciyle yaşlısıyla, engellisiyle hastasıyla, yoksuluyla iş adamıyla, hemen hemen bütün kesimlere dokunduk. Hiç durmadık, kapı kapı gezdik ve gezmeye de devam ediyoruz. Hedefimiz, Allah’ın izniyle 2023’te zat-ı alilerinizi tekrar Cumhurbaşkanı olarak görmektir. Bu uğurda çok çalışacağız, gecemizi gündüzümüze katarak tüm halkımızı kucaklayacağız. Ümraniye’mizde mevcut olan 200.000 hane ve 40.000 iş yerinin kapısını tek tek çalacağız. 2023 hedeflerine yürürken, gösterdiğiniz istikamette, emrinize amadeyiz ve talimatlarınızı bekliyoruz. İlçemize yaptığınız nazik ziyaretinizden dolayı, zatı- alilerinize tüm Ümraniye halkı adına, teşekkür eder, saygı ve hürmetlerimi sunarım” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

“Ümraniye Millet Bahçesi; Ülke, Millet ve İstanbul’umuz İçin Hayırlı Uğurlu Olsun”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı konuşmada, Ümraniye Millet Bahçesi'nin ülke, millet ve İstanbul için hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1994 yılında, yeni sahil bantlarıyla, muazzam parklarıyla, ormanlaştırma projeleri ve yeşil şehircilik adımlarıyla İstanbul'da adeta çevrecilik devrimi yaptığını belirten Kurum, 81 ilin tamamında "iklim dostu şehirler" anlayışıyla aynı çevre hassasiyetini, aynı azim ve kararlılığı sürdürdüklerini söyledi.

Bakan Kurum, dünyada benzeri görülmemiş şekilde hazırlanan millet bahçelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlete ve millete çizdiği şehircilik vizyonunun, insanlığa armağan ettiği çevrecilik idealinin en muazzam örneği olduğunu dile getirdi. Ülke genelinde "81 milyon metrekare millet bahçesi" hedefiyle çıkılan yolda 67 milyon metrekareye ulaşıldığını açıklayan Kurum, "409 millet bahçesini hızla yapıyoruz, 113 millet bahçemizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi.

“Millet Bahçesi Ümraniyeli Vatandaşlara Nefes Aldıracak”

 Medeniyetin başkenti İstanbul'da 17.7 milyon metrekare büyüklüğünde 43 millet bahçesi yapımının devam ettiğini aktaran Kurum, Ümraniyeli vatandaşlara nefes aldıracak Ümraniye Millet Bahçesi'nin spor sahaları, oyun alanları, millet kıraathanesi, sebze-meyve bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla her türlü ihtiyaca karşılık verecek şekilde donatıldığını vurguladı.

Bakan Kurum, Ümraniye Millet Bahçesi'nde yapılan 5 bin 700 metrekarelik gürültü bariyerinin buradaki vatandaşların huzurlu vakit geçirmesini sağlayacağını anlattı. TOKİ eliyle 160 bin metrekare büyüklüğündeki Osmangazi Millet Bahçesi, 70 bin metrekare alana sahip Yamanevler Millet Bahçesi'nin de Ümraniye'ye kazandırılacağını aktaran Kurum, "Hemen yanı başımızda Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projemiz var ve bu projede 700, Parseller Mahallesi'nde de 560 tane olmak üzere 1260 kentsel dönüşüm konutumuzu da Ümraniye'mize kazandırıyoruz. Ayrıca, İller Bankamız eliyle belediyemizle birlikte Ümraniye'nin tam merkezinde trafiği rahatlatacak, otopark problemini bitirecek adımı attık ve 10 bin metrekarelik 350 araçlık kapalı otoparkı da Ümraniye'mizin hizmetine sunduk" dedi.

“2023'ü Milletimizle Birlikte Taçlandıracağız”

Bakan Kurum, "Davamızın kalesi Ümraniye'den diyoruz ki rabbim, bulduğu her fırsatta bu ümmetin ve bu milletin kutlu liderine, cennet vatanımızın birlik ve beraberliğine kastedenlere, kötülükten, yalandan, iftiradan beslenenlere, kaosun, o kaosun ortaklarına, bedeni yaşayan fakat ruhu ölmüşlere fırsat vermesin. Rabb'im, zat-ı devletlerinizi ümmetin ve milletimizin başından eksik etmesin. Biz Allah'ın izniyle 19 yıldır olduğu gibi gururla, onurla, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha nice muhteşem eserlere Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar ulaşacak ve 2023'ü milletimizle birlikte taçlandıracağız" şeklinde konuştu.

Ümraniye Millet Bahçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ümraniye’ye 490 bin metrekare büyüklüğe sahip iki millet bahçesi sözü vermiştik. Bugün hizmete açtığımız Hekimbaşı Millet Bahçemiz, inşallah, Ümraniye’mizin sembol mekânlarından biri hâline gelecektir. Millet kıraathanesi, seyir terası, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor sahaları, piknik alanı, meyve-sebze bahçeleri ve diğer pek çok özelliğiyle burası, her yaştan insanımıza hitap etmektedir” dedi.

“Hedefimiz 2023 Yılında 404 Millet Bahçesinin Tamamını Bitirmektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu şehri, İstanbul'u hak ettiği yere getirmek için attığımız her adımın izlerini beraberce takip ediyoruz. Etrafı gecekondularla kuşatılmış, görüntüsü sefil, insanı mutsuz İstanbul'u küresel bir merkez haline getirmeyi başardık. Şimdi de 2053 vizyonumuzun ilk hedefi olarak ilan ettiğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul'u içinde yaşayanların hayat kalitesini yükseltecek hizmetlerle tanıştırmak için kolları sıvadık. Bugüne kadar 81 ilimizde 66 milyon metrekare alan sahip 404 millet bahçesini projelendirdik, bunlardan 111'ini tamamlayarak hizmete sunduk. Hedefimiz 2023 yılında 404 millet bahçesinin tamamını bitirmektir” dedi.

“Dünyadaki Şehir Parkları Arasına Girecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En büyük projemiz ise Atatürk Havalimanı alanına yapacağımız 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçemiz olacaktır. Burası dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacaktır. Çeyrek asrı aşkın süredir İstanbul'un her sokağını her ilçesini donattık, donatıyoruz. Sizlerin desteği olmasaydı buralara gelemezdik. Son 9 yılda 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. İstanbul'da 117 bin konutun dönüşümü devam ediyor” dedi.

“İstanbul'la birlikte altı ilimizi kapsayan Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin ilanıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını da Resmi Gazete'de yayınladık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'la birlikte altı ilimizi kapsayan Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin ilanıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını da Resmi Gazete'de yayınladık. Marmara Denizi, Karadeniz'e, Hazar Denizi'ne ve Macaristan'a uzanan büyük bir parçanın özelliklerini yansıtan nadir alanlardan biridir. Aldığımız bu kararla ekolojik, doğal, tarihi, kültürel, estetik değerleri yüksek olan Marmara Denizi'mizi koruma altına alarak, bölgedeki çevre sorunlarını tek elden takip edip çözüme kavuşturabileceğiz. Dünya markası İstanbul'u tarihine, şanına ve güzelliğine yakışır bir konuma getirmekte kararlıyız. Her ne kadar birileri, bu CHP zihniyeti ‘zulüm 1453'te başladı' dese de, asıl niyetlerini ele veriyorsa da biz 2053 vizyonumuzla fetih, lafzı ve manasıyla yeni nesillerin zihinlerine ve gönüllerine kazımaya devam edeceğiz” dedi.

“Yerin 7 Kat Dibine Gömmek Boynumuzun Borcudur”

Terörle mücadele vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un maddi ve manevi zenginliğini hedef alan her saldırıyı failleri ile birlikte yerin 7 kat dibine gömmek boynumuzun borcudur. Gabar'da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi PKK terör örgütüyle beraber hareket ettiler, onları da gömdük. Terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla beraber hareket ediyor. İP de, CHP'de onlarla beraber. Hani siz terör örgütüne karşıydınız? Her yerde varız. İHA ve SİHA'larımızla Libya'da, Azerbaycan'da, Karabağ'da varız, varız da varız. Suriye'de terör örgütüyle mücadele veriyoruz” dedi

"Avrupa Şaşkın, Dünya Şaşkın"

“Yatırım, üretim ve istihdam hedefiyle yolumuza devam ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu kararlı gidişimiz sayesinde Avrupa şaşkın, dünya şaşkın. Bu gidişi görünce şok oldular. Bu yıl sonu itibarıyla büyüme oranımız yüzde 9'u aşacak. Bedeller ödedik ve ödüyoruz. Karadeniz'den doğal gazı çıkarmaya başladıktan sonra hem devlet hem halkım kazanacak. 2023 önemli bir dönemeçtir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan diyerek bu yola devam ediyoruz. Allah'ın izniyle bu yükselişi devam ettireceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Başkan İsmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a günün anlam ve önemine binaen Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanat Akademisi’nde kurs hocaları tarafından yapılan Rodos kuşatması çini minyatürü ve üzerinde Recep Tayyip Erdoğan yazılı Ümraniyespor forması hediye etti.

Açılış programına; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bakanlar, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve yönetimi, MHP İl Başkanı Birol Gür, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Av. Dr. Rabia İlhan, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Eski Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, AK Partili İlçe Başkanları, Ümraniye ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm katılımcılar, kurdele keserek Ümraniye Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Şehrin Tam Ortasında Nefes Aldıran Bir Bahçe: “Ümraniye Millet Bahçesi”

330 bin metrekare alandan oluşan; yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve doğaya zarar vermeyen doğalgazlı mangallarıyla dikkat çeken yaşam merkezi Ümraniye Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerin araçlarını güvenle park edebilecekleri 1.000 araçlık bir otopark yer alıyor.

 Futbol, basketbol ve voleybol sahaları, kulüp binası ve spor tesisi, Akademi Ümraniye Gençlik Atölyeleri, 10 adet oyun alanı, 6 takım spor aleti, macera parkı, seyir kulesi, mini golf sahası, refleksoloji parkı, etkinlik alanı, 11 adet seyir terası ve geçiş köprüleri, 2.000 metrekare doğal şelale, restoran ve kafeteryalar, 2 adet büfe, meyve bahçesi, İstanbul’da yetişen ağaç türleri sergi alanı, 45 adet kuş evi, 2 adet bisiklet istasyonu, gözleme ünitesi, et satış ünitesi, 3 adet bay ve bayan mescidi, 46 adet WC ve 6 adet mermer çeşmenin yer aldığı millet bahçesi, 24 saat izlenebilen güvenlik kameralarıyla korunuyor. Ücretsiz internet hizmetinin yer aldığı tesiste, 4 adet elektrikli araç da vatandaşlara bahçe içerisinde hizmet veriyor. Millet bahçesinde ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle yapılan ses bariyeri de bulunuyor.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ