Kadın Eli Kadın Emeği Çarşısı açıldı

Kadın Eli Kadın Emeği Çarşısı açıldı

Sancaktepe Belediyesi Kadın Aile Merkezi tarafından organize edilen ’Kadın Eli, Kadın Emeği Çarşısı’nın açılışı Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün de katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Sancaktepe Belediyesi Kadın Aile Merkezi tarafından organize edilen 'Kadın Eli, Kadın Emeği Çarşısı'nın açılışı Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün de katılımıyla gerçekleştirildi. Girişimci kadınlar stantlarda el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Sancaktepe Belediyesi Kadın Aile Merkezi tarafından organize edilen 'Kadın Eli, Kadın Emeği Çarşısı'nın açılışı resmî törenle açıldı. Sancaktepe Belediyesi binası yanında bulunan alanda açılan Çarşı'da Sancaktepeli kadınların el emeği, göz nuru ürünleri stantlarda yerini aldı. Açılışa; Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, STK temsilcileri ve birçok kadın girişimci katıldı.

 

“Kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durmanın özgüvenini ve mutluluğunu yaşayacak”

Konu hakkında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “ Bu sene Kadın Eli Kadın Emeği Çarşısı'nın ikincisini yapıyoruz. Artık geleneksel hale getireceğiz inşallah. Kadın Eli Kadın Emeği Çarşı'mızın ikincisini açmış bulunuyoruz. Hanımefendilerden çok talep geliyor bu konuda biz de onlara stantlarımızı ücretsiz olarak veriyoruz. Ayrıca kurslarımızda da eğitim almış olan, el maharetlerini mesleğe dönüştürecek şekilde yapmış olduğumuz bu serüvenden sonra sertifikalarını alıp onların ürettikleri ürünleri de burada sergiliyoruz. Onlar da satışa sunuyorlar. Bir anlamda kendi ekonomik özgürlüklerini hem kazanıyorlar, hem de bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Aynı zamanda da burada sosyalleşiyorlar, girişimciliğe başlıyorlar. Burada stantlarımızın 20 tanesinde hepsi de ilk kadın girişimcilik deneyimini burada yaşıyorlar. İnşallah çok güzel sonuçlara ulaşacağına da eminim. Kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durmanın özgüvenini ve mutluluğunu yaşayacak.“ dedi.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ