Sancaktepe’de “Zaferler Haftası” Kutlandı

Sancaktepe’de “Zaferler Haftası” Kutlandı

 

 

 

Sancaktepe Belediyesi tarafından şanlı zaferlerimizin yıl dönümleri içi düzenlediği “ZAFERLER HAFTASI” programı vatandaşların yoğun katılımı altında coşkuyla gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi Meydan Park’ta gerçekleşen ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Sancaktepe ilçe Başkanı Adil Kandemir, MHP Sancaktepe ilçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, BBP Sancaktepe ilçe başkanı  Abdulkadir Darel ,Siyasi Parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program, şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Protokol Konuşmalarının ardından Kültür Bakanlığı’na bağlı Türk Halk  Müziği konseri,Mehteran gösterimi, halk dansları ekibinin gösterisi ve Ertuğrul 1890 filminin gösterimi ile devam etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı konuşmada 26 Ağustos 1071 ve 30 Ağustos 1922 yıllarının tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu  ve her iki zaferin inanç ve kararlılıkla yazılmış kahramanlık destanları olduğunu belirterek “1071’de Malazgirt’te Sultan Alparslan ve şanlı ordusu ile bağımsızlığına olan inancının zaferle taçlandırıldığı Büyük Taarruz’un 99. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordusunu zafere götüren birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet daim olması temennisiyle tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise yaptığı konuşmada “Sultan Alparslan komutasında Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması ve Türk yurdu olarak bugünlere kadar gelmesini sağlayan Malazgirt Zaferi ve Gazi Mustafa Kemal komutasında işgalci güçlere büyük bir darbe indirilmiş Başkomutanlık Meydan Muharebesi şanlı tarihimizin mihenk taşlarından biridir. Köklü geçmişten, güçlü bir geleceğe uzanan bu kutlu zaferlerin yankıları günümüzde hala sürmektedir ve daha nice bin yıllarda da yankılanacaktır. Askeri bir başarının ötesinde, aklın, yeteneğin, imanın, sabrın, fedakarlığın, dirayetin ve güçlü bir iradenin eseri olan her iki zaferde şehit olan kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ