YARDIMLAR SEL OLUP AKIYOR

YARDIMLAR  SEL OLUP AKIYOR


Kahramanmaraş merkezli 11 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için  İstanbul valiliği başta olmak üzere bir çok Ak partili ilçe belediyesi adeta seferber oldu.
Sancaktepe belediyesinden, Tuzla belediyesine ,Pendik belediyesinden, Ümraniye belediyesine, Eyüpsultan belediyesin'den ,Sultanbeyli, Üsküdar, Çekmeköy,Beykoz, Bayrampaşa,kağıthane,Belediylerine değin bir çok ilçe belediyesi Konteyner kent kurmaktan,tırlarca erzak göndermye bir çok yardımı deprem bölgesine jet hızıyla aktarıyorlar.

işte  İlçe belediylerinin yoladığı yardımlar,


ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN DEPREM BÖLGESİNE 500 KONTEYNER EV

Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş Onikişubat’a 500 ailenin barınabileceği bir konteyner kent kuracak. İstanbul’da üretimi devam eden konteynerler tamamlanmasının ardından en kısa sürede bölgeye gönderilecek.

ÇEKMEKÖY’DEN AFŞİN’E KONTEYNER KENT


Çekmeköy Belediyesi Kahramanmaraş Afşin İlçesine 200 konteynerlik bir yaşam alanı kuracak.
Depremin ilk anından itibaren sahada olan Çekmeköy Belediyesi ekipleri deprem sonrası yaraları sarmak içinde çalışmalarını dört koldan sürdürüyor. AFAD koordinasyonunda kurulacak konteyner kentlerden birini kuracak olan Çekmeköy Belediyesi, Kahramanmaraş Afşin’de 19 bin metre kare alana 1000 kişinin barınabileceği 200 adetlik bir konteyner kent kuracak. İçerisinde mescit ve çocuk oyun alanlarının da bulunacağı konteyner kent için; Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları, teknik ekipleri ve iş makinaları bölgede çalışmalarına başladı. Afşin Kaymakamlığının hemen yanında Abdurrahman Nazım Kaynak sokakta kurulacak konteyner kentin en kısa sürede yerleşime açılması planlanıyor.

 

 

Pendik Belediyesi yardım çalışmalarının 4. gününde 78. Yardım Tırı’nı deprem bölgesine gönderdi. Vatandaşlardan gelen yardımlarla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yapılan çalışmalar Pendik Belediyesi tesislerinde ekiplerce hızla devam ediyor.

Pendik Belediyesi yardım seferberliği 4. günde de hız kesmeden devam ediyor. Pendikli yardımseverlerden gelen destek paketleri tırlarla deprem bölgesine ulaştırılıyor. Çalışmaların dördüncü gününde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere gönderilen Yardım Tırı sayısı 78’e yükseldi. Yardım tırlarında depremzedelerin ihtiyacı olan ısıtıcı, jeneratör, battaniye – yorgan, hazır gıda ve hijyen ürünleri ile birçok yaşam malzemesi bulunuyor. Yardım çalışmaları Kurtköy Spor Salonu, Esenler Şehit Yalçın Aran Spor Kompleksi ve Sülüntepe Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi’nde ekiplerce devam ediyor. 


Tuzla Belediyesi Ekipleri, Çadır Kentlerde Dezenfekte Çalışmaları Yapıyor


Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi. Asrın felaketinde deprem bölgelerinde yaraları sarma çalışmaları devam ediyor.

Tuzla Belediyesi ekipleri de depremin yaşandığı ilk andan itibaren Hatay’da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tuzla Belediyesi ekipleri, AFAD’ın kurduğu çadır kentte yine AFAD koordinasyonunda dezenfekte ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, çadırların etrafını özel makineler ile tek tek dezenfekte ediyor.

 


Beykoz'da tüm yurdu derinden sarsan depremin yaralarını sarmak için başlatılan seferberlik tüm hızla sürüyor. Beykoz Belediyesi arama kurtarma ekipleri kritik saatlere giren depremde çalışmalarını yoğun olarak sürdürürken, bölgeye 39 tırlık insani yardım malzemesi gönderildi. 

Kurtarılan Canlar Umut Oluyor 
Beykoz Belediyesi arama kurtarma ekipleri, 29 iş makinesi ve 113 personelle görev yaptıkları Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde enkaz altında kalan 4 ü çocuk 7 kişiyi kurtardı. Enkaz altından çıkarılan vatandaşların hastanelere sevki için bölgeye gönderilen Beykoz Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı ve görevli sağlık personelleri ise yaralı vatandaşların taşınmasında aktif görev yapıyor. 

Afetzedelere Çorba İkramı 

Afetzede vatandaşların yemek ihtiyacı için bölgede bulunan Mobil Çorba Dağıtım Aracı da, Hatay Kırıkhan Gençlik Merkezi yanında sıcak çorba dağıtarak çalışmalara lojistik destek veriyor. 

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi'nin çağrısıyla başlatılan ve ilçe sakinlerinin büyük destek verdiği yardım kampanyası, kışlık giysi ve malzemenin yanı sıra gıda yardımı ağırlıklı olarak yürütülüyor. 

2 Aşevi Kuruluyor
Beykoz Belediyesi'nin Malatya ve Hatay'da kuracağı 2 aşevi için ise, ilçedeki vatandaş ve hayırseverlerden kampanyanın ikinci adımında acil olarak kuru gıda bağışı bekleniyor.

 

 

SAKUT Ekiplerinin Deprem Bölgesinde Yoğun Çalışmaları Devam Ediyor

 


Sultanbeyli Belediyesi arama kurtarma ekibi (SAKUT) depremin ilk gününden itibaren Hatay Kırıkhan’da AFAD ile koordineli olarak çalışmalarına devam ediyor. Ekipler şimdiye kadar 13 depremzedeyi enkazdan sağ olarak çıkardı.
Yaklaşık 10 ilde meydana gelen depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremin ardından hızla afet bölgesine yola çıkan SAKUT hala bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Hatay Kırıkhan’da arama kurtarma faaliyeti gerçekleştiren SAKUT, 30 enkazda ses dinlemesi yaparak 13 depremzedeyi enkaz altından sağ olarak çıkarttı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “10 ilimizde büyük ölçüde hissedilen deprem hepimizin yüreğini yaktı. Sultanbeyli Belediyesi olarak ilk andan itibaren AFAD koordinesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Bölgeye arama kurtarma ekibimiz SAKUT’u gönderdik. Bölgede görev yapan tüm arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Devletimiz deprem bölgesinin yaralarını sarmaya devam ederken arama kurtarma ekipleri de yaptığı çalışmalarla milletimize umut oluyor. SAKUT ekibimiz bugüne kadar 13 vatandaşımızı enkaz altından çıkarttı. Diğer taraftan ilçemizde yardım toplama faaliyetlerimiz de devam ediyor. Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun. İnşallah el birliğiyle yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz.” dedi.

ŞİLE BELEDİYESİ MOBİL AŞEVİ ANTAKYA'DA SICAK YEMEK YARDIMI DAĞITIMINA BAŞLADI


Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında bölgeye gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatan Şile Belediyesi, Hatay ilinde kurduğu Aşevinde sıcak yemek dağıtımına başladı. 

10.000 Kişiye Günde 3 Öğün Sıcak Yemek
Hatay, Antakya’da merkezi bir noktada kurulan ve 10.000 kişiye sıcak yemek verecek kapasiteye sahip Şile Belediyesi Aşevi tırı günde 3 öğün sıcak yemek servis ediyor. Yalnızca konuşlandığı bölgeye değil civar köy, mahalle ve yerleşim bölgelerine de sıcak yemek desteği veren Şile Belediyesi Aşevi bölgede uzun bir süre daha hizmet vermeye devam edecek. 
Şile Belediyesi çalışanlarının Aşevi ve dağıtım organizasyonunu yürüttüğü yardım çalışmasında depremden etkilenen depremzedeler için sıcak yemek haricinde ihtiyaç duydukları yardım malzemeleri de yine bu noktadan dağıtılmaya devam ediyor.  

Yaralarımızı Hep Birlikte Sarıyoruz


Fatih Belediyesi afetzedeler için yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerimiz yardım malzemelerini Elbistan ve Kırıkhan'daki vatandaşlarımıza ulaştırıyor.
Fatih Belediyesi tarafından şimdiye kadar yapılan yardım çalışmalarıyla bölgeye toplamda 42 yardım tırı sevk edildi. 31’indeki yardım malzemeleri depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Bölgeye sevk edilen 1 milyon 66 bin 886 adet çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan koli ile 189 bin 892 adet suyun dağıtımı görevli 71 personelimizle gerçekleştirildi. Ayrıca 37 kişilik FARK (Fatih Belediyesi Arama Kurtarma) ekibi; 25 iş makinesiyle arama ve kurtarma çalışmalarında AFAD’a destek verdi. 2 çorba aracımız da afetzedelere sıcak çorba ikramı yapıyor.

BAŞKAN TURAN: “HEP BİRLİKTE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Fatih Belediyesi olarak yardım çalışmalarına tüm yaraları sarana dek devam edeceklerini belirterek; “Bir taraftan gönderdiğimiz tırlar deprem bölgesine ulaşırken diğer taraftan da yeni sevkiyatlar için hazırlıklarımız devam ediyor. Yardımlarıyla bizlere destek olan gönüllü çalışma arkadaşlarıma ve hemşehrilerime teşekkür ederim. Bu acı günlerde Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin inşallah. Yardımlarımızın yanı sıra su an Kahramanmaraş Elbistan ile Hatay Kırıkhan'daki Fatih Afet Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'mizde afetzedelere sıcak çorba ve yemek ikramında da bulunuyoruz. Birbirimizden aldığımız güç ile hep birlikte tüm zorlukların üstesinden geleceğiz inşallah” dedi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE SEYYAR TUVALET VE LAVABO GÖNDERİYOR

Üsküdar Belediyesi olarak deprem bölgesine mobil aşevlerinin ardından en büyük ihtiyaç haline gelen seyyar tuvalet üretimi için de harekete geçtik. Selimiye Mahallemizdeki atölyemizde alafranga ve alaturka olmak üzere iki farklı şekilde seyyar tuvalet üretimi yapıyoruz.

Üretimi sosyal medya hesabından duyuran belediye başkanımız Hilmi Türkmen, “Deprem bölgesinde en büyük ihtiyaçlardan biri de tuvalet, lavabo. Kendi atölyemizde seyyar tuvalet lavabo üretmeye başladık. Mümkün olan en çok adette ve hızlı bir şekilde afet bölgelerine ulaştıracağız. Acımız büyük ama bugünleri hep beraber çok çalışarak hızla atlatacağız.” dedi.

Seyyar tuvalet ve lavabolardan ilk etapta 100 adet üretilerek sorumluluk alanımız olan İskenderun’a doğru yola çıktı. Selimiye’deki atölyemizde yürüttüğümüz çalışmalar tek bir bölge ile sınırlı kalmayıp imal edilen seyyar tuvalet ve lavabolar diğer deprem bölgelerine de gönderilmeye devam edilecek.

 

 

 

 

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ