YERLİKAYA İYİLİK HAREKETİNE KATILDI

YERLİKAYA İYİLİK HAREKETİNE KATILDI

“14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” kapsamında, İstanbul’da Valilik binası ve tüm ilçelerde düzenlenen kan bağışı etkinlikleri, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın kan bağışı ile başladı.

İstanbul Valiliği, 39 İlçe Kaymakamlığı ve Türk Kızılay İşbirliğiyle 14-15-16 Haziran tarihlerinde kan bağışı etkinlikleri düzenlenecek. İstanbul Valiliği Cağaloğlu Merkez Yerleşkesi, Fatih Ek Hizmet Binası ve eş zamanlı olarak tüm ilçelerde belirlenen alanlarda yapılacak etkinlik, Vali Yerlikaya'nın kan bağışları ile başladı.

Cağaloğlu binasındaki etkinlik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Vali Yardımcıları ve çok sayıda personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

Vali Yerlikaya ve Başkan Kınık, etkinlikte katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya ve Başkan Kınık, gönüllü ve düzenli kan bağışlayan kişilere plaket takdim etti.

“Gelin Bu İyilik Hareketine Katılalım”

Vali Yerlikaya, konuşmasında İstanbul’un bütün ilçelerinde kurulacak stantlara vatandaşları davet ederek “Üç gün boyunca devam edecek olan gönüllü ve hem fiziksel hem ruhen bir iyilik hareketi olan bu kan bağışına sizleri davet ediyoruz.

Gelin bu iyilik hareketine katılalım. Kan bağışının faydalarını saymakla bitmez ama bedenen, en önemlisi de bana göre ruhen bir insanın hayatını kurtardım sevinci var ya onu anlatmakla bitiremeyiz.

Başta Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Hocamı, Bölge Müdürlerimizi ve bu iyilik hareketine katılan gönüllü kan bağışçılarımızı yürekten tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kan Ver Can Ver”

Başkan Kınık, 14 Haziran’ın ve kan bağışının önemine değinerek; “Her yıl yaklaşık dünyada 120 milyon ünite kan bağışı yapılıyor. Yani bu aşağı yukarı günlük 400 bin ünite gibi bir kan bağışına denk geliyor. Ülkemizde de yaklaşık her yıl 3 milyon ünite kan bağışı yapılıyor. Bu da günlük yaklaşık 7-8 bin ünite kan bağışına denk geliyor.

Kan ihtiyacına karşı hazır olmamız gerekiyor. Bu yüzden böyle anlamlı bir günde, tüm istanbulumuzun 41 noktasında kan bağışına davet eden Sayın Valimiz ve tüm gönüllülere teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’nin her bir noktasında da şu anda kan bağışı etkinlikleri yapılıyor. Kan ver can ver diyoruz.” dedi.

Başkan Kınık, her kan bağışı ile bir fidan dikildiğini de belirterek konuşmasını tamamladı.

Etkinlikte; 113 bağış ile en çok kan bağışı yapan Emre Çimenyemez ve 106 kez bağış yapan Serda Uzun’a plaketini Vali Yerlikaya, 103 kez bağış yapan Rıza Ahmet Çınar Yılmaz ve 12 kez bağış yapan Kübra Ergül’e ise Başkan Kınık plaket verdi. 

Ardından; Vali Yerlikaya’nın kan bağışı ile İstanbul’da 3 gün boyunca yürütülecek kan bağışı etkinlikleri başladı.

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ