"İstanbul'da korsan servisçilik dönemi 31 Mart akşamı bitecek"

"İstanbul'da korsan servisçilik dönemi 31 Mart akşamı bitecek"

 

İBB Cumhur ittifakı Başkan Adayı Murat Kurum Ataşehir'de Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nı ziyaret etti. Kurum, "İstanbul'da korsan servisçilik dönemi 31 Mart akşamı bitecek. Sizlere de tıpkı taksi, minibüs ve dolmuşlarda olduğu gibi kazanımlarınızı kaybetmeden yıllık çalışma ruhsatı vereceğiz. Şirketler, fabrikalar servis araçlarıyla personellerini kendileri taşıyorlar. Bu servis araçlarını korsan servis araçlarından ayırt etmek ve taklidi ortadan kaldırmak için barkod uygulamasına geçeceğiz" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Ataşehir'de Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nı (İSAROD) ziyaret etti. Ziyarette Kurum'u AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çiftci, Ataşehir Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağcı ve çok sayıda servis şoförü karşıladı. Ziyaret sırasında Başkan Sinar, servisçilerin sorun ve isteklerini Murat Kurum'a iletti.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum daha sonra Atasehirde is inlsarıyla bulustu.

Ekonomi külübünce düzenlenen toplantıya katılan Murat Kurum burada’da İstanbul’da büyüksehir belediye baskanı olduktan sonra   yapacaklarını anlattı

 

Konuşmasında İstanbul'a hizmetin durdurulduğunu ifade eden Kurum, "Mevcut CHP'li İBB yönetiminden önce şehircilikteki, ulaştırmadaki ve belediyecilikteki başarılarıyla dünya liginde zirveyi hedefleyen bu aziz şehir, kasten ve bilerek durdurulmuştur. İhmalkârlıkla, iş bilmezlikle, gündem saptırmalarıyla ve algı belediyeciliğiyle durdurulmuştur. Ecdadın bu derece kutsal bildiği bu şehrin; 571 yıllık şanlı tarihi, 5 yıldır liyakatsiz ellerde kesintiye uğramış, geleceğimiz ihmal edilmiştir. İş insanlarımızın sesi duyulmamıştır. Esnafımız göz ardı edilmiştir. Annelerimiz, gençlerimiz, yavrularımız çözümsüzlük ortamına terk edilmiştir. Muhtarlarımızın, derneklerimizin talepleri sümen altı edilmiştir." sözleri ile mevcut İBB yönetiminin icraatsizliğini eleştirdi. İstanbul'u yeniden dünyanın en iddialı şehirleri arasına katmayı hedeflediklerini belirten Kurum, gerekli bütçenin nasıl bulunacağını, "Şu görmezden geldiğiniz Ataşehir'de Şerifali Çiftliği'ni bilir misiniz? İşte biz bu alanda nasıl yüzlerce konut ve dükkânı, sosyal tesisleri, camileri ve okulları aynı anda yapıyorsak; yine öyle yapacağız. Yeniçamlıca, Mevlânâ, Mimarsinan ve Barbaros'ta yeni rezerv yapı alanlarımızda nasıl arı gibi çalışıyorsak, yine öyle çalışacağız." şeklinde yanıtladı

 

Ataşehir'de daha önce yaptıkları hizmetlere değinen Kurum, "Mimar Sinan Camii'mizi hem yaptık, hem de cemaatiyle çok güzel dostluklar kurduk. Bugün de uzun yıllardır dostluğumuzun devam ettiği, İstanbul'umuzun ekonomisinin gücünü temsil eden iş insanı kardeşlerimizle bir aradayız. Ataşehir'de birbirimizi çok iyi tanıdığımız sevgili muhtarlarım buradalar. Beni hiç yalnız bırakmayan dernek başkanlarım yine buradalar. İstanbul'umuzu ortak akılla çok daha ileri seviyelere taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz." dedi.

 

"İSTANBUL'U YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

İstanbul'un son 5 yılına dair ufuk turu yaptıklarını belirten kurum, "Mevcut CHP'li İBB yönetiminden önce şehircilikteki, ulaştırmadaki ve belediyecilikteki başarılarıyla dünya liginde zirveyi hedefleyen bu aziz şehir, kasten ve bilerek durdurulmuştur. İhmalkârlıkla, iş bilmezlikle, gündem saptırmalarıyla ve algı belediyeciliğiyle durdurulmuştur." ifadeleri ile İstanbulluların hizmet alamadığını vurguladı. Murat Kurum, "Ecdadın bu derece kutsal bildiği bu şehrin; 571 yıllık şanlı tarihi, 5 yıldır liyakatsiz ellerde kesintiye uğramış, geleceğimiz ihmal edilmiştir. İş insanlarımızın sesi duyulmamıştır, esnafımız göz ardı edilmiştir. Annelerimiz, gençlerimiz, yavrularımız çözümsüzlük ortamına terk edilmiştir. Muhtarlarımızın, derneklerimizin talepleri sümen altı edilmiştir. Şu koşturmaca içerisinde her kesimden insanımızla bir araya geliyoruz. Her gittiğimiz ortamda, farklı kesimlerden insanımız bize mevcut CHP'li yönetimden dert yanıyor ve bizden çözüm bekliyor. Çünkü bu kardeşlerimiz kimin çözümsüzlük ürettiğini ve kimin çözüm üreteceğini gayet iyi biliyorlar. İstanbullular kimin gösteriş belediyeciliği, kimin gerçek belediyecilik yaptığını gayet iyi biliyorlar. Biz göreve gelir gelmez bu ihmalkarlığı, bu çözümsüzlük ortamını gidereceğiz. İletişimsizliği ortadan kaldıracağız. İstanbul'u hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız." diyerek çözüm odaklı ilerleyeceklerini söyledi.

 

"İSTANBUL'U 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNDEN KURTARACAĞIZ"

İş insanları, esnaf, sanayici ve emekçilerle bir araya geleceklerini söyleyen Kurum, "İstanbul'u beş yıllık fetret döneminden de duraklama döneminden de kurtaracağız. Yine dünyanın en iddialı şehirleri arasına sokacağız. Tek yürek olacağız, tek bir ideal etrafında toplanacağız. İstanbul'umuzu ortak akılla, halkımızın derin aklıyla, 'İstanbul'un Kadim Bilgeliğiyle' yöneteceğiz." dedi. Göreve gelir gelmez, kentsel dönüşüm ve ulaşıma ilişkin projelerini ivedilikle devreye alacaklarına değinen Kurum, "Ataşehir'imize, hem dönüşüm hem de ulaşım alanında çok iyi çalışmalar yaptık. Bugün Ataşehir ilçemizin etrafını otoyollar ve E5 çevrelemiş durumda. Peki, Ataşehir bu avantajdan yeterince yararlanabiliyor mu? Hayır ama neden? Çünkü ne büyükşehir ne de ilçe belediyesi meseleye bütüncül olarak bakmadığı için şunu göremiyorlar. Ne yeni yollar yapıyorlar; ne de ilçenin merkezine doğru yeni yollar yapmadığında; otoyol avantajının halkımız için dezavantaja dönüşeceğini görebiliyorlar. İnanın herkes dolmuş durumda. Bu trafik çilesine bir de söz verilen otoparkların yapılmayışı eklendiğinde, Ataşehirli hemşehrilerimizin çileden çıktığı bir durumla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ