AK Parti Sözcüsü Çelik’ten tahıl koridoru açıklaması: "Yakın zamanda da Soçi’ye bir ziyaret olacak”

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten tahıl koridoru açıklaması: "Yakın zamanda da Soçi’ye bir ziyaret olacak”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tahıl koridoruna ilişkin, “Yakın zamanda da biliyorsunuz Soçi’ye bir ziyaret olacak. O ziyaret sonrasında bu konuda yeni gelişmelerin olacağını, yeni aşamalara geçinebileceğini değerlendiriyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrasın AK Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Sözcü Çelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan krizle ilgili şunları söyledi:

"Pile Yiğitler yoluna dönük olarak ortaya çıkan bir krizdi bu. AK Parti MKYK’sının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaptığı açıklamaya tam destek verdiğini buradan ifade etmek isterim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne buradan da AK Parti Genel Merkezi’nden MKYK toplantımız sonrasında bir kere daha açık desteğimizi ifade ediyoruz. Aslında burada yapılan yoldan önce yolun hayata geçmesi şöyle bir gerekliliği var. Bu Pile’deki köyde biliyorsunuz Rumlar ve Türkler bir arada yaşıyorlar. Karma bir köy. Dolayısıyla Kıbrıs Türkü oraya giderken İngiliz Dikelya egemen üst bölgesine yakın bir yerden geçmek zorunda kalıyor. Bunun içinden geçmek zorunda kalıyor. Geçmişte aslında Rum köylerine ulaşım için buna benzer bir sürü yola izin verilmişti. Dolayısıyla bu Dikelya egemenlik bölgesinden geçmeden Pile’ye daha rahat ulaşın. Oradaki Kıbrıs Türklerinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne daha rahat ulaş sağlamak üzere tamamen insani temelde, tamamen insani hassasiyetlerle ortaya koyulan bir proje bu. Geçmişte bunun bu insani şekilde koyulan projelerin örnekleri de var ki bu konuda Birleşmiş Milletler tarafına da bilgi verilmiştir. Şunu herkesin unutmaması gerekir ki ne Birleşmiş Milletler ne başka bir kurum Kıbrıs Adası’nın tamamına hiçbir şekilde Rum gözlüğüyle bakamaz. Oranın da yegane temsilcisi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi değildir. Böyle bir tablo söz konusu değildir. Orada iki eşit toplum, iki egemen devlet vardır. Dolayısıyla burada eşit bir yaklaşım ortaya koyulmalıdır. Çifte standarttan uzak durulmalıdır. Dün Rumlara gösterilen müsamaha ve onlara verilen izin bugün Kızılay Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verilmiyorsa, Kıbrıs Türklerine bu kolaylık sağlanmıyorsa demek ki burada bir çifte standart vardır. Birleşmiş Milletler’den bu durumu eşitlik temelinde ilkesel ve tutarlı bir biçimde değerlendirmesini bekliyoruz."

"Yakın zamanda da biliyorsunuz Soçi’ye ziyaret olacak"

Tahıl krizi ilgili konuşan Çelik, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi’ye bir ziyaret olacağını açıkladı. Sözcü Çelik, “Dünyanın böyle bir gıda kriziyle karşı karşıya kalmaması için inisiyatifi Cumhurbaşkanımız en yüksek diplomasi hassasiyetiyle şimdiye kadar yürütmüştür. Yakın zamanda da biliyorsunuz Soçi’ye bir ziyaret olacak. O ziyaret sonrasında bu konuda yeni gelişmelerin olacağını, yeni aşamalara geçinebileceğini değerlendiriyoruz” dedi.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ